Temaer i 2022

Corona, digitalisering og bæredygtighed er tre temaer, det bliver afgørende at forholde sig til i 2022. Læs her et psykologisk perspektiv på temaerne i '22.

Genåbningens psykologi

Set fra et psykologisk perspektiv er genåbningen mere kompliceret, end blot at fjerne restriktioner. Og særligt fra et ledelsesperspektiv rummer genåbningen en række udfordringer. Læs her 5 psykologiske perspektiver på genåbningen.

Mental sundhed under coronakrisen

Brugen af arbejdsgiverbetalt psykologbistand er faldet under coronakrisen. Men er det udtryk for, at vi har fået det bedre?

Blandede følelser

Flere og flere arbejdspladser åbner igen. Og reaktionerne er i sagens natur blandede: Mange oplever det godt og rart at vende tilbage. Men mange oplever også en stor grad af frygt og usikkerhed. Læs her, hvad du som leder skal være opmærksom på, når du skal lede medarbejdere med blandede følelser.

Krisekommunikation

Uanset om du skal tale til nationen eller til dine medarbejdere, så er krisekommunikationen afgørende vigtig. Her får du 5 hints til bedre krisekommunikation.

Distanceledelse

Hjemmearbejde og distanceledelse er to ord, der i den grad bliver brugt i disse dage, hvor coronaen har sendt størstedelen af arbejdsmarkedet hjem. Men det, vi oplever nu, er markant forskelligt fra traditionelt hjemmearbejde. Derfor er ledelsesopgaven også en anden.

Hold hovedet koldt, hjertet varmt – og hænderne afsprittede

Som leder er du udfordret af, at du ikke kun skal tænke på din egen mentale sundhed, men også på dine medarbejderes. Og samtidig have bevidsthed om, at din mentale situation påvirker de afgørende beslutninger, som du her under krisen skal træffe for dig selv og din virksomhed.

Smitteledelse

Blandt de mange forstavelser, der findes til begrebet ledelse, er der – så vidt jeg ved – ikke rigtigt skrevet noget om smitteledelse. Det kunne man godt gøre, for smitte kan faktisk ledes - i den forstand, at man ledelsesmæssigt kan gøre en hel del for at begrænse smitte.